Geen promotie voor voetballers Amstelveen Heemraad naar tweede klasse

Zaterdag derdeklasser Amstelveen Heemraad is er niet in geslaagd promotie naar de tweede klasse af te dwingen. Al in de eerste ronde van de nacompetitie ging het mis. De ploeg van Edwin van Maas en Norbert Alblas verloor met 4-0 van Stormvogels. Daarmee komt al na één duel een einde aan de droom.

Na het winnen van de derde periode gingen de Amstelveners met goed vertrouwen het duel in, maar al na een minuut kreeg dat vertrouwen een behoorlijke klap toen Stormvogels de score opende via Milan van Essen. De tweede tegenvaller kwam vlak voor rust, toen Bastiaan Scholten de 2-0 maakte.

Ondanks een opleving aan het begin van de tweede helft bleef de aansluitingstreffer uit. Het geloof in een goed resultaat was over nadat de thuisploeg voor de 3-0 zorgde. Vlak voor tijd viel nog een vierde treffer.

Na rust was Amstelveen het eerste kwartier de bovenliggende partij, maar waren er geen uitgespeelde kansen. Toen Stormvogels vlak daarna de 3-0 maakte was de wedstrijd gespeeld. De 4-0 was voor de statistieken en na 90 minuten voetbal was het seizoen voor Amstelveen Heemraad gedaan.

Trainer Edwin van Maas: “Vandaag was Stormvogels gewoon de betere ploeg en heeft dat ook laten zien. Zij hebben verdiend gewonnen en ik wens ze alle succes met het vervolg van de nacompetitie. Wij sluiten met een opgeheven hoofd dit seizoen af en gaan met veel vertrouwen naar het nieuwe seizoen. Wij verliezen vier basisspelers, maar krijgen er met de nieuwe spelers  er veel kwaliteit bij.

Weten wie die nieuwe spelers zijn? Kijk dan naar de laatste aflevering van De 8 van Amstelveen

Foto’s: Hans van Beek