Leerlingen KKC ontslagen uit ziekenhuis na ongeval tribune

De twee leerlingen die afgelopen dinsdag gewond raakte na het instorten van een tribunen bij honk- en softbalvereniging DVH zijn ontslagen uit het ziekenhuis. Een jongen liep verwondingen op aan zijn enkel. Een meisje had ernstige rugklachten. Berichten in de media dat ze een rugwervel had gebroken zij absoluut niet waar.

Hanna van Soelen, woordvoerder van het KKC: “Er is gelukkig niets gebroken. We hebben geen idee waar die berichten vandaan zijn gekomen. Ze is uitgebreid onderzocht en er zijn scans gemaakt. Er is iets met een groeischijf in haar rug maar er is zeker niets gebroken. De laatste berichten zijn dat ze volgende week weer naar school komt.”

Bekijk hier wat er dinsdag precies gebeurde tijdens de gymles van het KKC bij DVH

Na een bezoek woensdagmiddag van wethouders Raat en Gordon aan DVH besloot de gemeente nader onderzoek te doen naar het ongeval. Ook zullen andere tribunes op sportcomplexen worden gecontroleerd. Raat: “We willen weten of er soortgelijke tribunes staan op andere plekken in Amstelveen en zo ja, wat de staat is.”