Minister Harbers komt graag eens praten over toekomst Schiphol en impact voor omwonenden

Gisteravond spraken fractieleden van de VVD Victor Frequin en Menno van Leeuwen met minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat over de toekomst van luchthaven Schiphol en de impact die de luchthaven heeft op de omwonenden.

Eén van de punten waarover gesproken werd, was de weigering van de mninister om studentenwoningen toe te staan op Kronenburg. Op een steenworp afstand ligt Uilenstede waar al veel studenten wonen en prima kunnen leven met de geluidsoverlast, aldus Victor Frequin. “De minister gaat in tegen de wens van gemeenten, universiteiten, woningbouwers en natuurlijk de studenten zelf. Zij zijn hier de dupe van”

Ook werd het rapport van het RIVM aangehaald dat maandag uitkwam. Hierin valt te lezen dat blootstelling aan ultrafijnstof van vliegtuigen rond Schiphol mogelijk kan leiden tot nadelige effecten op het hart- en vaatstelstel en de ontwikkeling van het ongeboren kind. Hoe ernstig de nadelen zijn bij langdurige blootstelling moet nog verder onderzocht worden. Het onderzoek van het RIVM ondersteunt het standpunt van de gemeente, die eerder heeft gepleit voor een vliegveld op zee.

De minister reageerde met zijn recente aanzet om de groei van Schiphol terug te brengen en het aantal vluchten naar beneden bij te stellen. Tenslotte zei minister Harbers graag eens naar Amstelveen te willen komen om met alle betrokkenen te praten.