OBS De Westwijzer Nederlands kampioen Schoolvoetbal

OBS De Westwijzer is afgelopen week Nederlands Kampioen schoolvoetbal geworden. Op de KNVB-campus in Zeist werd in de finale met 4-0 gewonnen van Al Qalam uit Gouda. De Westwijzer was ook de laatste kampioen en prolongeerde dus de titel uit 2019

Na lange lokale en regionale voorrondes (Amstelveen, regio Amsterdam en het district West) was de Amstelveense school ook tijdens de finaledag de sterkste. Na twee zeges en een gelijkspel plaatste De Westwijzer zich voor de halve finale, waarin met 3-0 van De Ratel uit Gennep werd gewonnen.

In de finale waren de Amstelveense talenten veel te sterk voor Al Qalam. Waar in de poulefase nog werd gelijkgespeeld, werd het nu eenvoudig 4-0. En zo prolongeerde De Westwijzer haar titel en mag het zich voor de tweede keer op rij Nederlands Kampioen Schoolvoetbal noemen.

Foto OBS de Westwijzer
Beeld: KNVB Schoolvoetbal