Ouder-Amstel voor tweede keer een geheel vrouwelijk college

De gemeente Ouder-Amstel heeft woensdag als eerste gemeente in Nederland voor de tweede keer een geheel vrouwelijk college gepresenteerd. Het college, onder leiding van burgemeester Joyce Langenacker, bestaat uit drie vrouwelijk wethouders van wie alleen Barbara de Reijke (VVD) terugkeert.

Jacqueline de Maa (GroenLinks) was eerder wethouder van 2014 tot 2018 en keert nu dus terug voor een tweede termijn. Paulette Koek-Baks begint aan haar eerste termijn. Burgemeester Joyce Langenacker maakt, net als 8 jaar geleden, het vrouwelijk college compleet.

Burgemeester Langenacker: ‘In veel gemeenten in ons land worden de colleges de komende periode gedomineerd door mannelijke bestuurders. Ik ben er trots op dat wij in Ouder-Amstel een klimaat hebben gecreëerd dat vrouwen uitnodigt actief te zijn in de lokale politiek en dat het zulke kundige en krachtige bestuurders zijn. Ik kijk uit naar de samenwerking en heb veel zin om aan de slag te gaan met het nieuwe college.’

Foto: v.l.n.r. Paulette Koek-Baks, Jacqueline de Maa, Joyce Langenacker en Barbara de Reijke