Winnaar Libris Literatuur Prijs Mariken Heitman naar Amstelveen

Mariken Heitman, winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2022, is op 23 juni te gast bij boekhandel Venstra. Heitman zal in gesprek gaan over haar winnende boek Wormmaan. Kaarten zijn voor 5 euro verkrijgbaar. Na afloop zal Heitman uitgebreid de tijd nemen om haar boek te signeren.

Wormmaan gaat over Elke, die na tegenslag op haar werk met een vergeten erwtenras naar een Waddeneiland vertrekt. Ze wil de erwt, een tweeslachtig ras dat zich nauwelijks heeft laten sturen, terugbrengen naar zijn wilde kern. Elke realiseert zich dat zij gewassen vormt zoals de maatschappij háár probeert te vormen. Wie of wat blijft er over als je alles afpelt dat door anderen aan je werd opgedrongen?

Parallel aan Elkes zoektocht verhalen onze voorouders over Ra, eenling op drift, die aansluiting zoekt bij wat later de eerste boeren zullen blijken. Ra, net als Elke in het heden, lijkt nergens bij te passen. Moet deze mens veranderen of de groep – of misschien hun gezamenlijke wereldbeeld? Langzaam wordt duidelijk hoe de mens altijd op zoek is naar oorsprong, identiteit en betekenis. Wormmaan is een ontroerende zoektocht inwaarts waarin dwergolifanten, erwten en de wording van een mens samenkomen.

Om de lezing van Heitman bij te wonen kunt u kaarten bestellen via  b.vanderschot@venstra.nl