Brug Ouderkerk vanaf donderdag drie dagen afgesloten

De provincie Noord-Holland voert werkzaamheden uit op de N522 bij Ouderkerk aan de Amstel. Hierdoor is de N522 tussen Amsterdam-Zuidoost en Amstelveen ter hoogte van de Brug Ouderkerk van donderdag 21 juli tot zaterdagochtend 23 juli afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Doorgaand verkeer wordt via de A2 en A9 omgeleid. 

De provincie Noord-Holland vervangt de Brug Ouderkerk bij Ouderkerk aan de Amstel. Inmiddels is de eerste van de 2 nieuwe bruggen gereed en worden de aansluitingen op deze nieuwe noordelijke brug aangelegd. Hiervoor is de brug afgesloten voor gemotoriseerd verkeer van donderdagavond 21 juli (20.00 uur) tot en met zaterdagochtend 23 juli (7.00 uur). Met de afsluiting is doorgaand gemotoriseerd verkeer over de brug niet mogelijk. Hoger Einde-Noord en Hoger Einde-Zuid zijn vanuit Amsterdam-Zuidoost bereikbaar.

Lokaal verkeer wordt ter plaatse via gele bewegwijzering omgeleid. Fiets- en voetgangersverkeer via de brug blijft mogelijk. Lijnbussen en nood- en hulpdiensten worden wel langs het werk geleid en kunnen over de brug rijden. Voor overig doorgaand verkeer is de N522 ter hoogte van de brug gestremd. Dit verkeer wordt omgeleid via de A2 en A9.

Vanaf 23 juli (7.00 uur) is de noordelijke brug open voor verkeer. Er is dan 1 rijstrook per rijrichting voor het gemotoriseerde verkeer beschikbaar. De rijsnelheid voor het autoverkeer is door de versmalde rijstroken tijdelijk teruggebracht naar 30 kilometer per uur. Naast de weg voor autoverkeer, ligt een vrijliggend fietspad, met daarnaast een afgescheiden trottoir. Voetgangers krijgen tijdelijk ter hoogte van Oranjestaete een voetgangersoversteek naar de Amstelzijde en vice versa.