Daniël Giacon kan op WK net niet stunten tegen wereldkampioen

Daniël Giacon is er tijdens het WK schermen in het Egyptische Cairo net niet in geslaagd om de regerend wereldkampioen op de knieën te krijgen. Giacon verloor in de tweede ronde met 15-14 van de Fransman Enzo Lefort.

Om een plaats bij de beste 32 schermers van de wereld veilig te stellen trof Giacon SCA- teamgenoot Dirk Jan van Egmond. Ze schermen dagelijks met elkaar en kennen elkaar door en door. De partij ging dan ook aardig gelijk op. Uiteindelijk won Giacon met 15-10.

Bij het tableau met de 32 beste schermers was Enzo Lefort uit Frankrijk de tegenstander. Hij is de regerend wereldkampioen op floret individueel en Olympisch kampioen met het Franse team. Giacon wist tijdens de eerste periode op een flinke voorsprong te komen, maar de routinier Lefort kwam in de tweede periode terug en wist in de derde periode bij een gelijke stand van 14-14 het winnende punt te maken.

Hiermee heeft de 21-jarige Aalsmeerder de 23e plaats op het WK behaald en flink wat punten op de wereldranglijst verdiend en zal hij het seizoen afsluiten met een top 32 notering op deze ranglijst.

Op vrijdag komt het Nederlandse floretteam in actie bij het landenevent.

Foto: Bizzi Team