Nu op TV: de eerste bewegende beelden van Amstelveen

Beelbank Amstelveen beschikt over een enorm archief aan foto’s en filmmateriaal. Speciaal voor de tentoonstelling ‘Verzameld voor Amstelveen’ maakte archivaris Dick Huijer een film met beelden van Amstelveen vanaf 1961 tot de jaren tachtig. In verband met rechten is deze film alleen te zien op het TV kanaal van RTVA.

Deze beelden maken onderdeel uit van de tentoonstelling ‘Verzameld voor Amstelveen’ die momenteel te bezichtigen is in Museum Jan en het Cobra Museum. De topografische Atlas met kaarten, kunstwerken en het video gedeelte is te zien in Museum Jan. De tentoonstelling in beide musea voor inwoners van Amstelveen gratis te bezoeken.

De film van Dick Huijer is dus ook het TV kanaal van RTV Amstelveen te zien. Ziggo klanten kunnen terecht op kanaal 42. leden van KPN vinden RTVA op kanaal 1380 (eentje onder NPO 1). Kikt u via T-Mobile dan zijn we te vinden op kanaal 860. Geen TV bij de hand? Ga dan direct naar onze stream! De film is tot en met 28 augustus te zien.

Heeft u thuis ook nog ouden beelden van Amstelveen en wilt u die graag delen (wij kunnen het voor u digitaliseren!) neem dan contact met ons op via redactie@rtva.nl