Fietser overleden na ongeval op Van der Hooplaan

Maandagmiddag rond kwart voor vijf zijn aan de Van der Hooplaan een auto en een fietser met elkaar in botsing gekomen. De fietser is aan de gevolgen van het ongeval overleden. De 86-jarige fietser is maandagavond aan zijn verwondingen overleden.

Ter hoogte van de inrit naar het winkelcentrum ging het mis. Door nog onbekende oorzaak kwamen de auto en fietser met elkaar in botsing. Te zien aan de schade aan de auto is het een flinke klap geweest. Voorbijgangers hebben eerste hulp verleend in afwachting van de hulpdiensten. Een ambulance ter plaatse bracht de fietser met spoed naar het ziekenhuis. De bestuurder van de auto raakte niet gewond.

De politie liet dinsdagochtend  weten dat het slachtoffer in het ziekenhuis is overleden. De bestuurder van de auto is maandagavond, volgens procedure, meegenomen voor verhoor.

Een rechercheteam dat gespecialiseerd is in ernstige verkeersongevallen doet onderzoek naar deze aanrijding. Gezien het tijdstip waren er gisteravond (maandag 18 juli) veel mensen op straat of onderweg naar huis. Het onderzoeksteam komt dan ook graag in contact met mensen die getuige waren van deze heftige aanrijding, of mogelijk over beeldmateriaal beschikken dat kan helpen bij het onderzoek.

Heeft u informatie voor de politie of beeldmateriaal? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of vul het tipformulier in. Mocht u liever anoniem informatie willen geven, dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Foto’s: VLN Nieuws