Mercedes volledig uitgebrand aan de Smeenklaan

Aan de Smeenklaan is vannacht, de nacht van 25 op 26 juli, een auto uitgebrand. De brand werd rond 01.10 uur ontdekt. De brandweer was snel ter plaatse en heeft de brand geblust. Volgens buurtbewoners ging het om een half jaar oude Mercedes. Zij vermoeden dat de brand is aangestoken.

De auto, volgens meerdere omwonenden een paar maanden oude Mercedes, stond vlak naast een appartementencomplex. Overslag van de brand naar het complex kon door de brandweer voorkomen worden. Echter raakte de buitenzijde van de flat wel flink beschadigd.

Een van de omwonenden vertelde dat zij en enkele anderen korte tijd de woning moesten verlaten omdat de rook de flat in trok. Na een half uurtje mochten zij weer terug naar huis. Volgens omstanders is de auto een Mercedes van nog geen half jaar oud. Zij denken dat de auto in brand gestoken. “Zo’n nieuwe auto kan toch niet spontaan in brand vliegen?”

De omgeving rond de auto is afgezet. Er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand.

Beeld en foto: VLN Nieuws