Provincie stelt 1,6 miljoen beschikbaar voor Westeinderscheg

De provincie Noord-Holland stelt € 1,6 miljoen beschikbaar voor projecten die de natuur en het landschap van de Westeinderscheg versterken. Ook recreatieve voorzieningen die het gebied beter toegankelijk en beleefbaar maken vallen onder de subsidie. Aanvragen kunne gedaan worden vaaf 2 augustus.

De Westeinderscheg is een gebied dat loopt van de Oeverlanden en het Amsterdamse Bos via de Bovenlanden naar de Westeinderplassen en uiteindelijk het Groene Hart. De ambitie is dit gebied te ontwikkelen als één van de groene ‘scheggen’ in de Metropoolregio Amsterdam. Op dit moment is de Westeinderscheg versnipperd en ontbreekt de focus, terwijl juist in dit gebied tal van complexe opgaven samenkomen.

Gedeputeerde Esther Rommel (Natuur): “De betrokken overheden zitten op één lijn: we gaan aan de slag met de ontwikkeling van dit mooie gebied. We willen dat samen doen met lokale partijen. Daarom stelt de provincie deze subsidie ook nadrukkelijk open voor lokale organisaties die zich inzetten voor de natuur, recreatie of cultuurhistorie in de Westeinderscheg.”

Foto provincie NH