Tien inwoners claimen kind op Zwijntje te zijn

In de zoektocht naar het kindje op de historische foto hebben zich maar liefst tien inwoners gemeld die aangeven het kindje op de foto te kunnen zijn. Om toch te kunnen achterhalen wie er nu echt op het Zwijntje zit, heeft de gemeente gevraagd een oude foto met dezelfde kleding op te sturen. De foto is onderdeel van de historische fototentoonstelling van de A9 en het Stadshart in belevingscentrum Amstelveen InZicht.

Ook bij RTV Amstelveen zijn veel reacties binnengekomen van mensen die denk het meisje op Zwijntje te zijn. Toch is er bij allemaal ook enige twijfel. Juliette laat via Insta gram weten: “Mijn ouders zeggen dat ik het ben. Ze weten het zeker. Maar ik wil het ook zeker weten dus we gaan binnekort maar eens de oude foto’s bekijken.”

Op de beeldbank is een tweede foto van het kindje gevonden, waarop de jas en de schoenen goed te zien zijn. Met name donkere jas met bont langs de mouwen en kraag is herkenbaar. Door het opsturen van een foto uit hetzelfde jaar in dezelfde jas, hoopt de gemeente te weten te komen wie er daadwerkelijk op de foto staat.

Amstelveen InZicht is geopend op woensdag, donderdag, vrijdag én de eerste zaterdag van de maand van 12.00-17.00 uur. Het belevingscentrum bevindt zich boven de bibliotheek op Stadsplein 103 en is een initiatief van de gemeente Amstelveen, Rijkswaterstaat en de Vervoerregio Amsterdam

Foto E. Verheijen /Beeldbank Amstelveen