Twintigste nationale titel voor Daniël Giacon op NK schermen

Afgelopen weekend heeft schermer Daniël Giacon zijn twintigste nationale titel verovert. In Den Bosch was hij oppermachtig en pakte hij de vierde nationale individuele titel op rij. Komende week reist Giacon af naar Cairo in Egypte om deel te nemen aan de wereldkampioenschappen.

Floretschermer Daniël Giacon had als aanvoerder van de Nederlandse ranglijst een vrijstelling voor de voorrondes op zaterdag. Zodoende hoefde hij pas op zondag in actie te komen. In de poulefase verloor hij slechts één partij om vervolgens in de eliminaties zijn tegenstanders met 15-4, 15-6 en 15-10 te verslaan.

De finale, die voor de derde keer op rij tegen Elisha Yuno was, wist hij met 15-9 naar zijn hand te zetten en daarmee kon Giacon zijn titel prolongeren. De 21-jarige schermer heeft hiermee zijn 20e Nederlandse titel behaald. Hij werd negen keer jeugdkampioen, zeven keer kampioen met het team van SchermCentrum Amsterdam (SCA) en nu voor de vierde keer individueel Nederlands kampioen.

De kersverse kampioen zal na de gouden medaille nog geen vakantie kunnen vieren, want aanstaande vrijdag reist de Aalsmeerder af naar Cairo voor de wereldkampioenschappen schermen. Om Giacon in Egypte te kunnen volgen kunt u terecht op de site van team.nl