Wie zit er op het Zwijntje?

Belevingscentrum Amstelveen InZicht is op zoek naar het kindje dat op een historische foto te zien is op het bekende Zwijntje in het Stadshart van Amstelveen. Op de foto uit 1975 zit een kindje bovenop het beeld van Karel Pelgrom een ijsje te eten. Ben jij of ken jij het kindje?

Wethouder cultuur Herbert Raat: “”We hopen het verhaal achter de foto te ontdekken. Met wie was dit kindje daar? En kwam hij of zij uit Amstelveen? En woont diegene er nu nog steeds?”

In belevingscentrum Amstelveen InZicht is tot 1 augustus 2022 een historische fototentoonstelling van het oude Amstelveen te zien. De tentoonstelling geeft aan de hand van oude archiefbeelden een inkijkje in de aanleg van de Rijksweg A9 en de ontwikkelingen in het Stadshart van Amstelveen.

De foto is uit de jaren 70, maar het Zwijntje is nog steeds actueel. Recent gaf de gemeente opdracht voor drie ‘knuffelkunstwerken’ die de komende jaren een plek krijgen in verschillende Amstelveense wijken. Doel van de kindvriendelijke kunst is om kinderen herinneringen te laten opbouwen met kunst, zoals veel Amstelveners herinneringen hebben aan het Zwijntje in het Stadshart. Door in meer wijken zo’n kunstwerk te plaatsen, komen meer kinderen hiermee in aanraking.

Ben jij of ken jij degene die op het Zwijntje zit? Stuur dan een mail naar inzicht@amstelveen.nl.

Foto E. Verheijen / Beeldbank Amstelveen