Fietspaden naar scholen nog lang niet allemaal veilig

Maandag zijn de scholen weer begonnen, maar naar nu blijkt zijn nog lang niet alle fietspaden die naar de scholen leiden veilig te noemen. Een oproep van wethouder Herbert Raat om onveilige paden te melden leverde inmiddels veertien reacties op over gevaarlijke situaties.

Tegen AAN! zegt Raat: “Hier een mailtje over de rotonde bij de Lindenlaan/Keizer Karelweg. Daar rijden dagelijks veel scholieren maar de automobilisten naderen vaak met hoge snelheid. Dit gebeurt bijvoorbeeld ook bij de op- en afritten bij de Beneluxbaan. Ook daar kreeg ik een mailtje over.”

De meldingen die Raat heeft gekregen gaan eigenlijk over heel Amstelveen. “Een bekend punt is de oversteek van het Zwarte Pad met de Molenweg. Een moeder laat mij per mail weten ze haar kind daarom niet alleen op de fiets naar de Roelof Venemaschool laat gaan,”

De gemeente Amstelveen gaat nu samen met VVN Amstelveen-Amstelland aan de slag met de meldingen. De twee partijen hebben al beloofd om een keer per maand een knelpunt op de fiets te bezoeken. “Er zijn veel zinnige en praktische reacties binnengekomen. Binnenkort laten we weten welke routes we gaan rijden en of we ook daadwerkelijk wat kunnen doen om Amstelveen veiliger te maken voor fietsers.”, zegt Herbert Raat tegen AAN!