Gemeente wil dat eigenaar Galerijflat zelf onderzoek doet

De gemeente Amstelveen verzoekt de eigenaar van een flat aan de Galerij nader onderzoek te doen nadat er zaterdag stukken beton naar beneden kwamen. “Onze toezichthouders hebben inmiddels vastgesteld dat er nu geen gevaar is voor de omgeving”, zegt wethouder Herbert Raat.

De toezichthouders kwamen ter plaatse nadat zaterdag stukken beton van de galerij naar beneden vielen. De brandweer heeft het loszittende beton verwijderd. Er is geen sprake meer van gevaar en het gebied is vrijgegeven.

“Op basis van wat we nu zien is zou er mogelijk sprake kunnen zijn van een constructief probleem”, zegt Raat. “Onderzoek door de vereniging van eigenaren zou hierover uitsluiting moeten geven. Ook vragen we de schade te herstellen.” De toezichthouders hebben ook andere in de omgeving liggende gebouwen visueel geïnspecteerd en hebben daar geen bijzonderheden aangetroffen.

Raat benadrukt dat bewoners altijd een melding kunnen doen bij de gemeente als zij een gevaarlijke situatie vermoeden. “Veiligheid staat voorop.”

Foto VLN Nieuws