Te veel kinderen gaan met een lege maag naar school

Vandaag, maandag 29 augustus, zijn de scholen weer begonnen. Een ideaal moment voor de Voedselbank om een landelijk actie uit te te rollen gericht op kinderen.  Het afgelopen jaar steeg het aantal kinderen dat afhankelijk is van de voedselbank met 10%. Tot en met zondag 4 september kunt u bij diverse AH filialen ontbijtproducten doneren.

“Op een lege maag kun je niet leren” is de campagne  die vandaag vast start is gegaan een duurt tot en met zondag 4 september.  Ruim 37.000 kinderen  hebben niet de mogelijkheid een goed ontbijt te nuttigen en zijn dus afhankelijk van de Voedselbank. Ook in Amstelveen is dat het geval.

In Amstelveen kunnen klanten ontbijt-producten doneren aan de Voedselbank Amstelveen, bij de de AH-filialen Rembrandthof (Stadshart), Groenhof en Middenhoven.

De ontbijtproducten zijn speciaal geselecteerd en staan bij elkaar gegroepeerd in de winkel, zodat het makkelijk voor klanten is om de producten uit te zoeken. Alle producten zijn gericht op een voedzaam ontbijt voor gezinnen met kinderen.

Zaterdag 3 september staan vrijwilligers van de Voedselbank Amstelveen bij de AH filialen Rembrandthof in het Stadshart en bij AH Groenhof om producten in ontvangst te nemen.