Voormalig burgemeester Harry Kamphuis (79) overleden

Harry Kamphuis, voormalig burgemeester van Amstelveen, is maandag 1 augustus op 79-jarige leeftijd overleden. Kamphuis was van 1997 tot 2005 burgemeester. In 2005 ging hij vervroegd met pensioen en werd opgevolgd door Jan van Zanen.

Harry Kamphuis (Midden) in 1991, toen nog gemeentesecretaris in Haarlem. Foto uit collectie Fotoburo de Boer (CC).

De in 1943 in Ruinen geboren Kamphuis begon op 28-jarige leeftijd aan zijn eerste gemeentebaan in Hendrik-Ido-Ambacht. In 1975 trad hij in dienst bij het Gewest Kennemerland waar hij eerste stafmedewerker werd.

Een jaar later vertrok hij naar Haarlem waar hij onder andere gemeentesecretaris was. In 1990 werd hij benoemd tot burgemeester van Bloemendaal. Na zeven jaar verruilde hij Bloemendaal voor Amstelveen waar hij dus tot 2005 burgmeester was.

Kamphuis is na zijn burgemeesterschap altijd in Amstelveen blijven wonen.