Burgemeester opent namens Amstelveen Nationale Sportweek

Burgmeester Tjapko Poppens heeft zaterdagmorgen de landelijke Nationale Sportweek geopend. Amstelveen is samen met drie andere steden ‘host city’ van het jaarlijkse event. De Nationale Sportweek wordt op 25 september afgesloten met een groot event tijdens de Poeldag.

Op het Stadsplein gaf Poppens om half elf de aftrap van de Sportweek door met een volleybalservice op voormalig wereldkampioenen beachvolleybal Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen de activiteiten te openen. De top-volleyballers waren speciaal naar Amstelveen gekomen op het landelijke sportfeest te starten

De nationale Sportweek, die tien dagen duurt, is een prachtig evenement voor de gemeente om haar sportieve ambities ten toon te spreiden. Na maanden van voorbereiden kon Heleen van Ketwich Verschuur, directeur van Amstelveen Sport,  dan ook met een grote glimlach op het stadsplein rondlopen toen het startschot van de week was gegeven.

Amstelveen staat de komende week bol van de activiteiten. Elke dag is er voor iedereen, op ieder niveau wel wat te doen. Zo worden deze week de eerste beweegbank en het eerste beweegplein geopend. Is er pilates in het cobra museum, staat er in het zwembad een scala aan activiteiten gepland en gaan veel scholieren onder leiding van defensie een zware bootcamp tegemoet. Het complete programma is te vinden op AmstelveenSport.nl