Denksportverenigingen boos op gemeente: ‘Dit is onbehoorlijk’

“Onbehoorlijk bestuur” en “onbegrijpelijk”. De Amstelveense denksportverenigingen zijn boos op de nieuwe sportwethouder Herbert Raat, die begin september een streep zette door het plan voor een denksportcentrum bovenop de nieuwbouw van De Meerkamp.

Marcel Mock, lid van bridgevereniging Pegasus-Amstelland en woordvoerder van de tien verenigingen, zegt zich te verbazen over het verschil in benadering tussen de vorige sportwethouder Rob Ellermeijer (onlangs overleden) en zijn opvolger Raat. Die heeft geen overleg meer gehad met de verenigingen, maar besloot het denksportcentrum te schrappen omdat er een jaarlijks tekort zou dreigen van ruim een halve ton. Volgens Mock was Ellermeijer nog bereid te praten over een ‘ingroeimodel’, waardoor de denksportverenigingen enkele jaren de tijd zouden krijgen om aanvullende inkomsten binnen te halen.

Volgens Marcel Mock is het prima mogelijk het financiële gat op termijn te dichten. Ook het Go-centrum, waar de denksportverenigingen vroegen hun ‘clubhuis’ hadden, zou quitte gedraaid hebben met sponsor-inkomsten.