Scholieren worden door Defensie gedrild. “Als je denkt dat je niet meer kan, zit je op een derde.”

In het kader van de nationale Sportweek, een evenement van 10 dagen waarin sport en bewegen centraal staat, kwam Defensie langs om een speciale bootcamp te geven aan scholieren van MBO College Amstelland. Push-ups, boxen, onder een vrachtwagen door tijgeren en nog veel meer intensieve oefeningen stonden de leerlingen te wachten. Naast de vele lichamelijke oefeningen was er ook een gevaar- en geweldsbeheersingstraining, waarbij de leerlingen met een wapenstok zichzelf moesten verdedigen.

Het doel van deze dag is om samenwerking, weerbaarheid en doorzettingsvermogen te prikkelen. “Wanneer je denkt dat je niet meer kan, zit je pas op één derde. We zijn alleen niet meer gewend om echt door te zetten, dat proberen we nu de leerlingen dus mee te geven.”

Amstelveen staat de komende week bol van de activiteiten. Elke dag is er voor iedereen, op ieder niveau wel wat te doen. Het complete programma is te vinden op AmstelveenSport.nl