Joyce Sylvester nieuwe dijkgraaf Waterschap Amstel, Gooi en Vecht

Joyce Sylvester is dinsdag 25 oktober beëdigd als dijkgraaf van het waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Zij is daarmee de opvolger van Gerhard van den Top die eerder dit jaar werd benoemd tot burgemeester van Hilversum. Albertine van Vliet-Kuiper nam de rol van dijkgraaf tijdelijk waar. Sylvester start dinsdag 1 november Sylvester (1965) is een ervaren bestuurder. Ze was van 2008 tot 2009 waarnemend burgemeester van de Noord-Hollandse gemeente Anna Paulowna. Van 2009 tot en met 2015 was Sylvester waarnemend burgemeester van Naarden. Van 2016 tot 2022 was ze werkzaam als substituut ombudsman bij de Nationale Ombudsman. Met ingang van 1 mei 2022 werd zij voorzitter van de Staatscommissie tegen Discriminatie en Racisme. En nu ook dijkgraaf van het waterschap Amstel, Gooi en Vecht. De dijkgraaf geeft als voorzitter van het waterschap, leiding aan de vergaderingen van het Algemeen bestuur en het Dagelijks bestuur en is daarmee het boegbeeld van het waterschap, zoals de burgemeester het gezicht is van een gemeente. Het gebied heeft 1,3 miljoen inwoners. De dijkgraaf is lid van het Dagelijks bestuur, maar is geen lid van het Algemeen bestuur en heeft hierdoor ook geen stemrecht.