Meer besmettingen in Amstelveen dan bij regiogemeenten

Het aantal besmettingen is ook in Amstelveen toegenomen. Landelijk was er een stijging van 68% ten opzichte van vorige week. In Amstelveen nam het aantal besmettingen eveneens toe. Sinds eind augustus is er weer een stijgende lijn zichtbaar en het RIVJ spreekt van de start van de najaarsgolf.

Vandaag, dinsdag 4 oktober, werden er (tot 15;00 uur) 25 mensen positief getest. Het gemiddelde van de afgelopen week ligt op 15 personen. Omdat veel mensen zich (nog) niet laten testen is de verwachting dat het aantal fors hoger zal zijn dan hier aangegeven. Deze cijfers zijn gebaseerd op cijfers van  de test-locatie in Amstelveen.

Amstelveen is, op Uithoorn na, de gemeente met het hoogste aantal besmetting in de regio volgens de cijfers van het coronadashboard. Zelfs Amsterdam heeft per 100.000 inwoners minder gemelde besmettingen.