Opsteker in moeilijke tijden: Ouderkerkse bakker maakt de beste gevulde speculaas van Noord-Holland

Dinsdag ging bij Bakker Out de vlag uit, want hun gevulde speculaas werd bekroond tot de beste van de hele provincie Noord-Holland. Het had maar heel weinig gescheeld of ze waren de beste van heel Nederland. Dit nieuws komt echt als geroepen vertelt Hans Out: “Zeker in deze tijd waarin we behoorlijk tegenwind hebben, is dit echt een lichtpuntje.”

Ook Bakker Out wordt behoorlijk getroffen door de stijgende grondstof- en energieprijzen. “Waar we normaal gesproken 3,5 duizend euro kwijt zijn aan energiekosten per maand, moesten we deze maand opeens een voorschot van 20 duizend euro betalen,” aldus bedrijfsleider Edwin Meissen. Ook de regelingen die vanuit de overheid worden aangeboden, bieden vooralsnog weinig perspectief. “Vanuit de regering wordt aangegeven dat wanneer de energiekosten 12,5 % van je omzet bedragen, dan kom je in aanmerking voor deze regeling. Wij zitten nu op 10% en kunnen daar dus geen aanspraak op doen. Het is op dit moment echt afwachten op een betere regeling vanuit Den Haag. Anders wordt het maar de vraag of we volgend jaar überhaupt nog een gevulde speculaas kunnen inleveren voor deze bakwedstrijd.”