Project A9 mogelijk later klaar door tekort aan grondstoffen en personeel

De kans bestaat dat de verbreding en de overkapping van de A9 in Amstelveen langer gaat duren dan gepland. Door een tekort aan grondstoffen en een tekort aan technisch personeel wordt het project mogelijk pas in 2027 opgeleverd in plaats van eind 2026.

Rijkswaterstaat en bouwcombinatie VeenIX proberen alles om de geplande oplevering eind 2026 nog wel te halen. Dit gaat echter wel lastig worden blijkt uit een brief van Rijkswaterstaat die eind september is verstuurd aan het Amstelveense college.

Eind 2021 is al gewaarschuwd voor een mogelijke vertraging van het project als gevolg van de coronacrisis. Rijkswaterstaat beloofde toen al dat alles in het werk zou om de planning alsnog strak te trekken. Met de nieuwe problemen lijkt een definitieve vertraging van de werkzaamheden aannemelijker geworden.

Geen financiële gevolgen Amstelveen

Rijkswaterstaat wil graag met de gemeente en VeenIX om tafel om de mogelijk gevolgen voor bijvoorbeeld de ontwikkelingen in het Stadshart te bespreken.

Het Amstelveense college laat weten dat dat een mogelijke verschuiving van de oplevering iin ieder geval geen financiële gevolgen heeft voor onze gemeente. “De gemeente is niet verantwoordelijk voor overschrijdingen in het project A9. Daarnaast blijft voor het college de belangrijkste voorwaarde dat de bereikbaarheid van Amstelveen op orde blijft en geen gevolgen heeft voor zowel de korte als lange termijn.”