‘Bankmedewerker’ betrapt terwijl hij in P.C. Hooftstraat pinpas van Amstelveense (78) leegtrekt

Een geluk bij een ongeluk voor een 78-jarige Amstelveense die slachtoffer werd van een pinpasfraudeur. De man heeft zichzelf verraden toen hij voor de tweede keer ging shoppen in de P.C. Hooftstraat. 

De dief doet zich op maandag 24 oktober voor als bankmedewerker. Hij laat de vrouw flink schrikken door haar telefonisch te vertellen over een ‘verdachte transactie’ vanaf haar rekening. Hij belt haar die dag meerdere keren en haalt haar over om al haar persoonlijke gegevens door te geven. ’s Avonds staat iemand voor de deur om haar bankpassen op te halen.

Nadat de Amstelveense haar pinpassen heeft afgegeven, twijfelt ze toch aan de oprechtheid van de ‘bankmedewerker’ en belt de politie. Die komt er achter dat duizenden euro’s van haar geld zijn gebruikt om spullen te kopen in de dure P.C. Hooftstraat in Amsterdam.

Via NH Nieuws – Foto Pixabay