Culturele onderscheiding Turftrapster voor dirigent Nico Schimmel

Dirigent Nico Schimmel heeft afgelopen weekend een miniatuur replica van de Turftrapster uit handen van burgemeester Tjapko Poppens ontvangen. Dit gebeurde als erkenning voor zijn verdiensten voor het Harmonie Orkest Amstelveen. Het orkest gaf dit weekeinde een jubileumconcert in Schouwburg Amstelveen ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van het orkest op 19 november.

“Nico Schimmel is al 25 jaar de bezielende dirigent van het orkest. Hij staat bekend als een veelzijdig orkestleider. Vanuit zijn passie voor muziek weet hij jong en oud in het orkest te inspireren. Daarnaast is hij een dirigent die het orkest een divers repertoire laat spelen en graag experimenteert met nieuwe muziekvormen. Hij wordt alom gewaardeerd door orkestleden, omdat hij plezierig is om mee samen te werken, altijd een goed humeur heeft en een groot gevoel voor humor bezit.”

De Turftrapster is een gemeentelijke onderscheiding die wordt toegekend aan mensen die zich bijzonder verdienstelijke hebben gemaakt voor de Amstelveense cultuur.

Foto: gemeente Amstelveen