Pietentekort ontdekt: kinderreporters schieten te hulp in nieuw Amstelkids Journaal

De jonge reporters van Amstelkids hebben een nieuw Amstelkids Sinterklaas Journaal gemaakt.

Er deed zich namelijk een probleem voor tijdens de intocht van Sinterklaas op het Stadsplein. Daar werd een video getoond van Piet Planning. Zij vertelde dat er te weinig pieten waren om naar alle basisscholen in Amstelveen te gaan. Amstelkids werd om hulp gevraagd om dit pietentekort op te lossen. In het nieuwe Amstelkids Sinterklaas Journaal ontdek je of dit de kinderreporters ook écht gelukt is.

Piet Planning stuurde al een aantal weken voor de Sinterklaasintocht een videoboodschap naar de redactie van Amstelkids. Hierin vertelde zij over de vele pieten die met pensioen zijn gegaan en dus in Spanje zijn gebleven. “Maar het vinden van nieuwe pieten is, net als het vinden van nieuwe juffen en meester, heel moeilijk”, zo vertelde ze. Dus vroeg zij de kinderverslaggevers om hulp. “Hoe komen we in zeer korte tijd aan nieuwe pieten?

Toch naar alle scholen?

De jonge reporters zijn de afgelopen weken hard op zoek gegaan om dit grote probleem op te lossen. Want het Sinterklaasfeest moet op alle scholen in Amstelveen gewoon door kunnen gaan, met genoeg pieten.

Het Amstelkids Sinterklaas Journaal, dat wordt gepresenteerd door Zoë (9) van de Willem-Alexanderschool,  is gemaakt in opdracht van het Sinterklaas Comité Amstelveen. Het is te bekijken in dit bericht op www.amstelkids.nl, via YouTube of vanaf vrijdag op de televisiezender RTV Amstelveen. Het journaal wordt ook naar alle basisscholen gestuurd.