Tien dagen lang oranje aandacht voor ‘Stop geweld tegen vrouwen’

Nederland kleurt vandaag weer oranje. Dat is niet alleen omdat het Nederlands elftal vanavond de tweede WK-wedstrijd tegen Ecuador speelt. Vandaag is namelijk ook de start van de campagne ‘Orange The World’ om geweld tegen vrouwen te stoppen. Vanochtend hesen de wethouders Marijn van Ballegooijen en Floor Gordon de speciale actievlag in het bijzijn van diverse vrouwen.

In het kader van Orange The World staan de komende dagen nog veel meer acties op het programma. Zo zal vanaf vanavond de Openbare Bibliotheek aan het Stadsplein voor tien dagen oranje worden uitgelicht. Het beeld de Baadster aan de vijver van C. Lelylaan krijgt gedurende deze dagen een oranje cape om met de tekst : ”Stop geweld tegen vrouwen”.

Blijvend monument

Maandag om 14.45 uur zal de “oranje sofa”, die door vrijwilligers van Villa Randwijck en de Soroptimistclub met 25.000 steentje is gemozaïekt, worden aangeboden door de wethouders Gordon en Van Ballegooijen aan Villa Randwijck.De bank krijgt een prominente plek op het plein van Villa Randwijck. Op deze manier is er een blijvend monument om aandacht te vragen voor het probleem van geweld tegen vrouwen.

Ten slotte staan leden van de Soroptimistclub Amsterdam-Zuid/Amstelveen vrijdag 2 december op de markt met een kraam.

Foto: Gemeente Amstelveen