Kerstbomen worden compost voor lokale grasvelden: ophalen start 2 januari

De Amstelveense kerstbomen die vanaf volgende week bij de groene biobak of ondergrondse restafvalcontainer kunnen worden gezet, worden verwerkt tot compost. Uiteindelijk zal de compost worden gebruikt om de Amstelveense grasvelden te verbeteren.

Van maandag 2 januari tot en met vrijdag 13 januari 2023 kunnen Amstelveners de kerstboom aan de straat zetten op de ophaaldag van de groene rolcontainer. Natuurlijk is het ook mogelijk om de kerstboom tijdens openingstijden af te geven bij bij het Afvalbrengstation.

De mogelijkheden op een rijtje:

Woning (laagbouw)
– Plaats de (echte) kerstboom op de plek waar de groene GFT-container wordt neergezet om te laten legen. Bij voorkeur op een parkeervak dichtbij de groene bakken. Datum: op de dag dat de groene GFT-container wordt geleegd.

Appartement of flat (hoogbouw)
Plaats de kerstboom bij de dichtstbijzijnde ondergrondse restafvalcontainer. Leg de kerstboom niet op de plaat van de container maar op een parkeervak bij de container. Datum: vanaf maandag 2 januari tot en met vrijdag 13 januari 2023.

Kerstboom wegbrengen
Eerder dan 2 januari de boom uit huis? Dan is het mogelijk de kerstboom tijdens openingstijden af te geven bij het Afvalbrengstation op bedrijventerrein Legmeer (Grutterij 26). Het Afvalbrengstation is geopend van maandag tot en met zaterdag van 8.30 tot 16.00 uur en op zondag van 12.00 tot 16.00 uur.

Foto: pexels