VIDEO: IJspret op de Poel van korte duur

De ijspret op de Amstelveense Poel heeft maar een paar dagen mogen duren. Maar omdat de dooi pas zondagavond intrad, konden veel Amstelveners even genieten van een ouderwets rondje Poel.

Veel fanatieke schaatsers suisden over de dichtgevroren plas, maar opvallend genoeg waren er ook veel ‘nieuwe’ Amstelveners naar de Poel gekomen om deel te nemen aan een stukje oer-Hollandse winterfolklore.

Geen horeca

Iedereen genoot, al had een enkeling nog wel vraagtekens bij het ontbreken van horeca. “Voor die paar dagen per jaar dat je tegenwoordig kan schaatsen, zou het mooi zijn als je na afloop ook nog een gluhwijntje of een bakje snert kan halen. Moet toch te regelen zijn,” vraagt een schaatser zich af terwijl hij naar Poel’s Up wijst dat gesloten is.

Op de redactie van RTVA kwamen diverse beelden van de winterse schaatspret. We hebben ze aan elkaar geplakt zodat we nog even kunnen terugkijken op een heerlijk schaatsweekend.