Alle Amstelveners mogen iedere woensdag gratis naar het Cobra museum

Vanaf woensdag 1 februari kunnen alle Amstelveners iedere woensdag gratis naar het Cobra museum. Dat maakte directeur Stephan van Raay  bekend. Deze geste, die in veel landen gebruikelijk is, is in samenwerking met de gemeente tot stand gekomen. Het is het eerste museum in Nederland die deze gratis dagen introduceert.

Wethouder Hertbert Raat, die de de eerste Cobra Pas Amstelveen in ontvangst nam uit handen van Van Raaij noemt het een wens die in vervulling is gegaan. “Sinds de komst van Stephan naar Amstelveen is dit al een gezamenlijke wens. We wilden graag iets terug doen voor de Amstelveners. Als belastingbetaler zijn zij eigenlijk de financier van het museum.”

Van Raay, die het idee bedacht, kent het initiatief van het buitenland. “Ik heb het in Spanje, Frankrijk en Mexico gezien. Het is prachtig om wat terug te kunnen doen voor de gemeenschap op deze manier. Iedere woensdag  kunnen alle inwoners gratis naar binnen. Ze moeten alleen even de cobra-pas bij ons aanmaken en daarna kan je het hele jaar genieten van onze prachtige tentoonstellingen. En dat in het jaar dat de Cobra-beweging 75 jaar bestaat. Ik hoop dat ook veel Amstelveners te mogen ontvangen.”

Het Cobramuseum ontvangt jaarlijks 1,3 miljoen subsidie van de gemeente. Raat: “Dat komt dus eigenlijk van alle inwoners. We hopen dat veel mensen gebruik zullen maken van deze geste want het is een museum om trots op te zijn. We hopen zo het museumbezoek at laagdrempeliger te maken.”