Kunstenaar Piet Cohen en cliënten Ons Tweede Thuis maken wensbank voor ziekenhuis

Patiënten, bezoekers en medewerkers van Ziekenhuis Amstelland kunnen sinds gisteren een wens indienen bij de wensbank in de centrale hal van de zorginstelling. De bank is gemaakt door kunstenaar Piet Cohen en enkele cliënten van de dagbesteding van Ons Tweede Thuis. Het ziekenhuis en organisatie WISH3 zullen periodiek enkele wensen gaan vervullen.

Piet Cohen vond het een feest om met de mensen van Ons Tweede Thuis te werken. “Het was heel leuk. Ik heb met veel genoegen met ze gewerkt. Ze zijn heel toegewijd en heel betrouwbaar. En ze doen wat ze kunnen. Dat wat ze kunnen doen ze ook perfect.”

De kunstenaar is tevreden over het eindresultaat. “Het moest passen in de ruimte maar het moest ook maakbaar zijn door de mensen van Ons Tweede Thuis. Ik heb geprobeerd om de werkwijze daarop aan te passen. Bijvoorbeeld bij het gebruik van de materialen. ”

Boom uit Amsterdam

Over de materialen wil Cohen nog wel wat kwijt. “We hebben veel gerecyclede materialen gebruikt. De bank bijvoorbeeld. Dat zijn twee planken die afkomstig zijn van een boom die in Amsterdam die om een of andere reden gekapt moest worden. Maar ook het onderstel van de bank is van reeds gebruikt materiaal. Dat is gemaakt van pallets.”

De medewerkers van Ons Tweede Thuis verklaren allen dat ze met heel veel plezier aan het project hebben gewerkt. Daarbij hebben ze ook heel veel opgestoken van Piet Cohen. Zo denkt maker Rob dat hij zich binnenkort wel kan wagen aan vogelhuisje. Tenminste, dat is de wens die hij in een koker van de wensboom heeft gestoken.

Positief

Maker Mario heeft ook een wens in de boom gestoken. “Ik heb gewenst dat we zo veel mogelijk gezond mogen blijven. En dat we positief blijven. Dat heb ik als wens.”