Woning Spurgeonlaan dicht na vondst 300 wietplantjes

Aan de Spurgeonlaan in Keizer Karelpark is een wietkwekerij ontmanteld. De komende drie maanden zal de woning op slot gaan. Overigens werd het pand niet bewoond maar alleen gebruik voor de kweek van cannabis. De politie heeft wel twee mensen aangehouden.

In het pand werden ongeveer driehonderd hennepplanten aangetroffen. Daarnaast was er ook nog eens sprake van energiediefstal. Om de plantjes lekker snel en goed te laten groeien is namelijk veel kunstlicht nodig.

Burgemeester Tjapko Poppens: “Met de sluiting van de woning wil de gemeente criminaliteit en overlast voor de buurt tegengaan en voorkomen dat de woning opnieuw voor illegale activiteiten zoals hennepteelt wordt gebruikt. In Amstelveen willen we geen handel in drugs. Daarom wordt de woning gesloten. Daarbij willen we met de huidige krapte op de woningmarkt dat woningen gebruikt worden om in te wonen.”