‘C&A vertrekt uit Amstelveen, modeketen Zara naar pand iconisch modewarenhuis’

Het modewarenhuis C&A is voornemens om Amstelveen te verlaten. Het pand aan de Pieter Lastmanweg zou grotendeels worden verhuurd aan modeketen Zara die op het ogenblik aan Binnenhof is gevestigd. Dit melden meerdere ingewijde bronnen aan RTVA.

De Zara moet gebruik gaan maken van de eerste twee etages van het pand. Ook de plint aan de Rembrandtweg zou onderdeel moeten gaan uitmaken van de modewinkel. Een eventueel vertrek van de Febo is meegenomen in de plannen.

Met de komst van de Zara lijkt eenzelfde scenario als in Rotterdam te worden gevolgd. Eind 2022 werd bekend dat de aan de Coolsingel gelegen vestiging van C&A daar plaats gaat maken voor een flagshipstore van Zara.

Zeventig winkels gesloten

C&A heeft de laatste tijd veel winkels gesloten. Volgens een inventarisatie van Retailtrends in oktober 2022 zijn in een jaar tijd zeventig Europese winkels gesloten. In Nederland ging het om twaalf vestigingen in bijvoorbeeld Hoogezand, Veendam, Stadskanaal, Vlaardingen, Woerden en Sittard. Overigens heeft C&A hiermee nog steeds een kleine 1.300 winkels in Europa.

C&A is al sinds begin jaren ‘60 gevestigd in het Amstelveense centrum. Veel Amstelveners kennen het iconische modewarenhuis nog van het buizenpostsysteem waarmee de betalingen via een centrale kassa werden verwerkt. Ook het paard Palomino roept bij veel mensen prachtige herinneringen op. In 1998 werd het oude pand met de grond gelijk gemaakt en werd een compleet nieuwe winkel gebouwd. Het C&A-concern is in handen van de bekende Nederlandse familie Brenninkmeijer.

RTVA heeft afgelopen week C&A en pandeigenaar Redevco (de vastgoedtak van de familie Brenninkmeijer) zowel per telefoon als e-mail om een reactie gevraagd. Tot op heden heeft onze redactie niets vernomen. 

UPDATE: Pandeigenaar Redevco laat weten dat zij niet kunnen bevestigen dat er daadwerkelijk een Zara in het pand komt. “We zitten eigenlijk in een fase ervoor. Op het ogenblik wordt gekeken wat we met het pand kunnen doen als de huurder inderdaad vertrekt.”

Het oude pand van C&A zoals veel Amstelveners het kennen. Foto: Beeldbank Amstelveen.