Eigenaar Bankrasstaete: ’88 appartementen verhuurd’

De leegstand in de nieuwe woontoren naast Bankrashof is opgelost. Eigenaar Rijsterborgh heeft aan het Amstelveense college van B&W laten weten dat de 88 appartementen van de in 2021 opgeleverde Bankrasstaete nu worden bewoond.

Vorig jaar ontstond er de nodige commotie nadat bleek dat de veel van de (dure) huurappartementen leegstonden. In een brief liet het college weten dat de appartementen snel moesten worden bewoond. In Amstelveen geldt een zogenoemde leegstandverordening. Dit betekent dat leegstand langer dan zes maanden aan de gemeente moet worden gemeld.

Lees ook bij NH: Helft appartementen splinternieuwe Bankrastoren Amstelveen nog niet verhuurd

Rijsterborgh weet nu te melden dat 31 van de 88 appartementen zijn verhuurd aan huishoudens uit de regio Amstelland-Meerlanden. Hiervan zijn er 16 afkomstig uit Amstelveen. De overige 57 appartementen zijn verhuurd aan huishoudens die uit andere gebieden komen.