Gemeente vreest afvaltoerisme: ID meenemen als je grofvuil wegbrengt

Deze week naar het afvalstation? Vergeet dan je ID niet mee te nemen. Omdat de gemeente Amstelveen afvaltoerisme uit Amsterdam verwacht, wordt er de komende dagen streng gecontroleerd. De angst bestaat dat veel Amsterdammers onze kant opkomen om hun vuil te brengen.

De strengere controles hebben plaats van 20 tot en met 26 februari. Overigens is het handig bij een gang naar het afvalbrengstation om altijd legetimatie bij je te hebben. Zeker op zondag vinden er nog weleens controles plaats.

Bezoekers op Facebook denken dat de maatregelen weinig zullen uithalen. “Ach , dan vragen ze toch een ID van een familielid in de gemeente Amstelveen. Of ze pleuren het in het Bos. Gebeurt sowieso met regelmaat,” reageert een bezoekster. Iemand anders denkt dat Amsterdammers het vuil anders wel gewoon in onze woonwijken komen ‘neerpleuren’.