Honderden zakken vol kleding voor aardbevingslachtoffers: ‘Het is overweldigend’

Het grote aantal zakken met kleding en dekens voor Turkije past bijna niet in de bestelbus. “Het is overweldigend,” zegt Maha die gisteren het initiatief nam om kleding in te zamelen voor de getroffen mensen van de aardbeving in Turkije en Syrië. De in Syrië geboren Amstelveense wil haar steentje dan ook bijdragen. Veel van haar familie woont in het getroffen gebied.

Na een oproep via RTVA kwamen gisteren al vele mensen naar De Meent om spullen te brengen. Vandaag was het ook een komen en gaan van betrokken Amstelveners. Allemaal willen ze wat doen aan de vreselijke omstandigheden waar de inwoners van de betrokken gebieden in moeten overleven na de aardbeving.

‘Drie winterjassen terwijl ik er maar een nodig heb’

Het nieuws van inzameling ging rond als een lopend vuurtje. Vele Amstelveners trekken zich het lot van de Turken en Syriërs aan. Vooral het beeld van de overlevenden die geen huis meer hebben en noodgedwongen op straat of in de auto moeten slapen is reden om de kleding te doneren. “Ik heb drie winterjassen. Waarom zou ik er dan niet twee schenken aan de mensen die het nodig hebben?” zegt een van de donateurs die vandaag bij RTVA kwam binnenlopen.

Tessa Storm van Verpleeghuis Groenelaan was er vanochtend al vroeg bij. “Via een nieuwsbrief van de school van mijn zoontje kreeg ik te horen van de actie. Nadat we thuis spullen bij elkaar hebben gepakt ben ik vanochtend op mijn werk aan de slag gegaan. In Verpleeghuis Groenelaan hebben we een koopjeshoek voor de bewoners. Vanuit daar hebben we een groot aantal spullen gedoneerd.”

Maha heeft ondertussen een punt achter de inzamelingsactie gezet. Ze is blij dat de afgelopen dagen vele vrijwilligers en Amstelveners in de weer zijn geweest om de mensen in Turkije en Syrië te helpen.