Marijke Helwegen in de bres voor medewerkers Bijenkorf

Een groot deel van de medewerkers van De Bijenkorf hebben vrijdagmiddag opnieuw gestaakt. Het was de zestiende actie van het winkelpersoneel. Zij werden deze keer bijgestaan door een BN’er: Marijke Helwegen. 

Onder het motto ‘Lift je loon, lift je outfit’ werd op het Stadsplein een actiemodeshow gehouden. Helwegen is natuurlijk expert op het gebied van liften en mocht daarom de modeshow presenteren.

Winkelmedewerkers van de Bijenkorf staken al sinds september vorig jaar. Van alle huidige stakingen zijn zij het langst aaneengesloten in staking. Ze komen op voor een leefbaar loon en willen er 10% bij. Ook wil de FNV afspraken over een bruto-uurloon van minimaal €14 en het meestijgen van de lonen met de inflatie. De bruto-uurlonen in het chique warenhuis liggen nu rond de €12 á €13 per uur. De Bijenkorf, waarvan de eigenaren multimiljardair zijn, wil niet verdergaan dan stapsgewijs 6% erbij.

Helwegen is het helemaal eens met de medewerkers: “Zij zijn het gezicht van De Bijenkorf. Ze helpen je altijd goed en zelfs niet eens in staat om iets in hun eigen winkel te kopen.”