Niet één maar twaalf keer vrouwendag in Amstelveen

Ieder jaar is het op 8 maart Internationale Vrouwendag. Toch is dat te weinig. Of in ieder geval: één dag is te weinig om alle problemen die vrouwen vandaag de dag nog ondervinden te bespreken. Daarom hebben Amstelveense vrouwen het initiatief genomen om twaalf keer per jaar specifiek met de positie van de vrouw aan de slag te gaan.

“Het idee uit de wijk om twaalf keer per jaar Vrouwendag te houden, sprak me aan. Dus daar hebben we werk van gemaakt,” zegt Participe-wijkcoach Caron Honold. Daarom trok gisteren een groepje vrouwen erop uit om rozen uit te delen. aan vrouwen. De overhandiging werd begeleid door een vraag: “Aan welke specifieke zaken die spelen voor vrouwen moet aandacht worden besteed?”

De reacties waren divers en verschillend. Ondanks dat in Nederland de vrouwenrechten al goed zijn geregeld, is er nog een lange weg te gaan.