Grote bioscoop nu mogelijk achter cultuurstrip Stadsplein

AMSTELVEEN – Samen met Pathé kijkt het Amstelveense college van B en W naar de mogelijkheid voor een bioscoop achter de cultuurstrip in het Stadshart. In maart volgend jaar moet er een concreet voorstel liggen.

Het college heeft opdracht gegeven om een bioscoop mogelijk te maken in het stadscentrum. “We voeren al lange tijd constructieve gesprekken met Pathé. Nu is het tijd voor een volgende stap,” zegt wethouder Herbert Raat (Stadshart en Cultuur). “Het is tijd dat er meer duidelijkheid komt voor de Amstelveners.”

De wethouder is van mening dat een stad met bijna 90.000 inwoners toe is aan een bioscoop waar de nieuwste films te zien zijn. Nu moeten Amstelveners nog uitwijken naar de ArenA Boulevard in Amsterdam-Zuidoost, Hoofddorp of Amsterdam-Centrum. Datzelfde geldt voor kinderen uit Aalsmeer, Uithoorn en Ouder-Amstel.

Eerdere plannen voor een bioscoop boven de bibliotheek aan het Stadsplein sneuvelden, omdat de architect van het gebouw geen aanpassingen in het ontwerp toeliet. De komst van een bioscoop maakt onderdeel uit van een groter plan om de binnenstad aantrekkelijker te maken. Wonen, winkelen, horeca, cultuur en werken moeten elkaar meer gaan versterken. Andere plannen zijn een overdekt versplein en uitbreiding van terrassen.