BBA wil meer haast met samenwerking RTVA en NH

AMSTELVEEN – De lokale fractie van Burgerbelangen Amstelveen (BBA) wil dat verantwoordelijk wethouder Rob Ellermeijer meer haast maakt met het afronden van de samenwerking tussen RTVA en NH Media. De behandeling hiervan is opgeschoven naar de raadsvergadering van februari 2020. Wat betreft BBA wordt de samenwerking al in de raad van december besproken en gaan NH en RTVA vanaf 1 januari definitief aan de slag. 

Vooruitlopend op de behandeling in de raad zijn RTVA en NH al voorzichtig begonnen met de eerste vormen van samenwerking. Zo vindt er intensief contact plaats tussen de redacties en werd begin oktober een uitgebreide special over wonen in Amstelveen gepresenteerd.

Het bevreemdt BBA dat het college in een nieuwe brief van 9 oktober heeft aangegeven dat beide partijen nog meer tijd nodig hebben, terwijl RTVA en NH Media al samenwerken.  Tevens meent BBA, dat de partijen ook volledige overeenstemming hebben bereikt over  de benodigde budgetten en daarover al overleggen met de wethouder. BBA vraagt zich af waarom er nog steeds geen raadsvoorstel is gepresenteerd.

De partij wil weten of er al overeenstemming is met het college over het budget en zo niet waar dan de breekpunten liggen.  BBA-raadslid Marga van Herteryck: “We willen weten of de wethouder nog andere risico’s of obstakels ziet die zouden kunnen leiden tot een beëindiging van de huidige feitelijke samenwerking. Dan is de vraag om welke risico’s het gaat en we willen weten of de wethouder bereid is zich in te zetten om eventuele risico’s en obstakels weg te nemen.”