Onderstaande informatie is verouderd en wordt binnenkort bijgewerkt. Voor de playout van ons televisiekanaal werken wij sinds medio 2016 samen met Mediachoice te Naaldwijk. Aanlevering dient conform de specificaties van hun platform te gebeuren. Meer informatie.

Het is mogelijk om uw eigen commercials of programma’s digitaal aan te leveren. Voor het aanleveren van het materiaal gelden de volgende technische specificaties:


HD SD
Container .mpg (program stream)
.mxf (XDCAM HD422 in OP1a)
.mpg (program stream)
.mxf (IMX D10-30 in OP1a)
Video
Codec MPEG-2 MPEG-2
Resolutie 1920 x 1080 720 x 576
Pixelverhouding Square pixels PAL 16:9
Beeldverhouding 16F16 16F16
Framerate 25, interlaced 25, interlaced
Veldvolgorde Bovenste veld eerst Bovenste veld eerst
Bitrate CBR 25-50mbit CBR 10-30mbit
Kleursampling 4:2:2 of 4:2:0 4:2:2 of 4:2:0
Profile Main Main
Level High Main
Audio
Codec MPEG-1, layer II MPEG-1, layer II
Kanalen Stereo Stereo
Samplerate 48 kHz 48 kHz
Samplegrootte 16 bit 16 bit
Bitrate 384 kbit/s 384 kbit/s

 

Video

Omdat onze uitzendstraat in volledig high definition is uitgevoerd, levert materiaal dat voldoet aan bovenstaande HD-specificaties het mooiste resultaat op. Het is niet toegestaan om een (digitaal) watermerk of een ander verborgen signaal in het geluid, beeld of anderzijds toe te voegen.

Audio

Bij voorkeur voldoet uw materiaal aan de EBU R128-standaard, maar dat is een vrij ingewikkeld verhaal. In de praktijk verwachten wij dat het geluid netjes op een redelijk constante luidheid is afgemixt, en mogen pieken niet boven de -9dBFS uitkomen. Verpakt u uw D10-30 materiaal in een .mxf container, dan dient audiospoor 1 links, spoor 2 rechts, en spoor 3 en 4 mute te zijn.

Lengte en tijdcodes

Wij werken niet met tijdcodes, de keuze om deze toe te voegen is aan u. Wel dient uw materiaal met afspelen te beginnen op de eerste frame, dus geen aan- of uitloopgedeelte met een kleurenbalk, ‘slate’ of zwart.

Aanleveren

Materiaal kan digitaal worden aangeleverd door middel van onze FTP-server. Op afspraak is het ook mogelijk om fysiek aan te leveren op (externe) harddisk of USB-stick. Materiaal dient minstens één werkdag voor uitzending bij ons binnen te zijn. Houd er rekening mee dat wij uw materiaal kunnen weigeren indien het niet aan bovenstaande kwaliteitsnormen voldoet.

Meer informatie

In overleg kan een commercial of programma met afwijkende specificaties door RTV Amstelveen worden omgezet. Materiaal in H.264/MPEG4 AVC, H.265/HEVC, ProRes, DNxHD, en Digital Betacam-tape kunnen in-huis worden verwerkt – mits het voldoet aan bovenstaande normen qua resolutie en framerate. Voor het omzetten worden mogelijk extra kosten in rekening gebracht. Neem voor meer informatie contact op en vraag naar Renz Straatman of René van Empelen.