Tim Lechner treedt terug als hoofdredacteur RTVA

RTVA-hoofdredacteur Tim Lechner is per 1 januari 2016 teruggetreden als hoofdredacteur ad-interim van RTVA. Lechner is van mening dat de hoofdredacteur een journalistieke achtergrond moet hebben. Dit was ook een kritiekpunt in het rapport Van Zwam, waarin de omroep het afgelopen jaar tegen het licht werd gehouden.

Het bestuur van RTVA geeft te kennen op zoek te gaan naar een nieuwe hoofdredacteur. Tot die tijd zal de huidige eindredacteur Ernst Jan Wilhelmis de taken van Lechner overnemen. Wilhelmis heeft zelf al te kennen gegeven de functie van hoofdredacteur in de huidige vorm niet te ambiëren: “De hoofdredacteur bij RTVA is tegelijk een soort van directeur. Dat ben ik niet. Ik wil er vooral voor zorgen dat RTVA op journalistiek gebied een prominente plek krijgt binnen Amstelveen en op termijn in omliggende gemeenten als Aalsmeer, Uithoorn en Ouder-Amstel.”