IDFA Junior on Tour in Cinema Amstelveen

IDFA Junior on Tour vindt plaats in Cinema Amstelveen tijdens de voorjaarsvakantie op maandag 29 februari. Er worden drie documentaires vertoond die bedoeld zijn voor kinderen van 8-12 jaar gevolgd door een workshop.

De documentaires die vertoond worden zijn:

  1. Dancing For You: Vilde traint keihard om als eerste meisje het kampioenschap halling (een bijzondere Noorse volksdans) te winnen. In een fantastische scène halen zij en haar danscoach de meest fascinerende capriolen uit op verschillende plekken in de prachtige natuur. De ontroerende film gaat ook over Vilde’s diepe liefde voor haar zieke opa, die vecht tegen kanker.
  2. Hoofd vol dromen: Ontwapenend en vrolijk portret van de sprankelende Anne Fee en haar huisgenoten, twee innemende twintigers met een verstandelijke beperking. Samen schrijven ze een lied over hun dromen; ze willen alle drie beroemd worden. Maar terwijl ze hierover praten, blijken Bob en Olivier toch heel andere toekomstverwachtingen te hebben dan Anne Fee.
  3. Bubbly Big Top: Inkijkje in de levens van Madeleine en Anthony, de twee oudste van de zeven telgen in een circusfamilie. Als ‘junior manager’ en ‘lead performer’ van Circus Bruselli reizen ze stad en land af. Hoewel de glamour van de show niet altijd overeenkomt met hun leven achter de schermen, zouden ze niks liever willen.

Workshop
De drie korte documentaires in het IDFA junior on tour programma leggen de nadruk op het leven van de hoofdpersonen, welke eigenschappen maakt hen karakteristiek en wat maakt hun leven bijzonder? Volgens het collectief HotMamaHot heeft elk kind een eigen verhaal. Zij nodigen de deelnemers dan ook uit om na te denken over de vraag: wie ben ik?

Na de vertoning van de films gaan de kinderen aan de slag met het ontwerpen van een eigen miniatuur documentaire filmset met zichzelf in de hoofdrol. Door gebruik te maken van foto’s en afbeeldingen uit boeken en tijdschriften kunnen de deelnemers hun persoonlijkheid, hobby of thuissituatie weergeven.

TIP: Je kunt een kaartje kopen voor de IDFA Junior Tour inclusief workshop (dit geldt voor de kinderen).

Meer informatie: Cinema Amstelveen

Gerelateerde berichten: Voorjaarsvakantieprogramma Amstelveens Poppentheater