Voorjaarsvakantieprogramma Amstelveens Poppentheater

In de voorjaarsvakantie is er weer veel leuks te beleven in het Amstelveens Poppentheater.
Maandag 29 februari om 14.30 uur brengt Mark van Vliet de voorstelling ‘Help, ik heb een vlieg ingeslikt’ over een jongen die een vlieg heeft ingeslikt en daarna begint te fantaseren hoe allerlei dieren hem te hulp schieten. Als je goed luistert hoor je ze stuk voor stuk in de muziek. Maar zou het ze lukken om de vlieg uit zijn buik te krijgen? In deze beeldende voorstelling zingt, danst en speelt Mark op bekende melodieën van beroemde componisten, en komen kinderen op een speelse manier in aanraking met de prachtige klanken en beeldende kracht van klassieke muziek. Voor iedereen vanaf 4 jaar.

Op dinsdag 1 maart brengen Malou van Sluis en Judith Sleddens twee keer de voorstelling ‘in de Verte’; om 11.00 en 14.30 uur. Wat is de verte? En hoe kom je daar? We verzamelen al onze moed en stappen de grote wijde wereld in op zoek naar het onbekende. Geïnspireerd door de verhalen van Toon Tellegen maken Malou en Judith deze beeldende, interactieve en muzikale voorstelling voor de allerkleinsten (2 tot ca 6 jaar) over weggaan en weer thuis komen. En ook over het avontuur daartussenin!

Zonder de magie van het vak te verstoren speelt Lisette van Gemert van Het wandelend huis op vrijdag 4 maart om 14.30 uur haar voorstelling De Poppenparade. In korte acts komen de verschillende vormen van poppenspel aan bod. Van marionettenspel tot handpoppen, tafelpoppen en bekpoppen. In vogelvlucht wordt er over de geschiedenis van het poppenspel verteld. De Poppenparade wordt afgesloten met de 20 minuten durende minivoorstelling FiFi over een circushondje dat tal van kunstjes kan, maar de boel saboteert als zijn baasje – de ambitieuze dresseuse Camilla – een nieuwe act verzint waarbij FiFi moet worden doorgezaagd. Vanaf 4 jaar.

Toegangsprijs voor elke voorstelling € 8,00. Reserveren kan via 020-6450439 of via www.amstelveenspoppentheater.nl

Gerelateerde berichten: Idfa Junior on Tour in Cinema Amstelveen