Burgemeester ontvangt doodsbedreiging vanwege opvang vluchtelingen

Burgemeester Mirjam van ’t Veld heeft vorige week een persoonlijke dreigbrief ontvangen. De brief heeft te maken met de komst van vluchtelingen naar Amstelveen. De inhoud was voor de burgemeester dermate verontrustend dat zij aangifte heeft gedaan. Het Openbaar Ministerie neemt de zaak hoog op.

“U zult begrijpen dat ik geschrokken ben, maar nog meer dat ik teleurgesteld ben over de mensen die deze brief anoniem aan mij hebben gestuurd, de opvattingen die zij verkondigen, opvattingen die kennelijk met een doodsbedreiging moeten worden opgelegd,” schrijft de burgemeester aan de gemeenteraad.

‘Ik zal niet wijken voor bedreigingen. En ik vraag u om dat ook niet te doen.’

 

Ze vervolgt: “Wij hebben als gemeente de verantwoordelijkheid op ons genomen om vluchtelingen op te vangen. Dat doen wij niet als gemeente alleen, maar samen met vele vrijwilligers en de hele gemeenschap. Als burgemeester maak ik mij samen met het gemeentebestuur, politie en justitie hard voor een waardige en veilige opvang met oog voor de situatie en de belangen van zowel de vluchtelingen als de omgeving. Ik zal niet wijken voor bedreigingen. En ik vraag u om dat ook niet te doen. Wij wijken niet voor bedreigingen, loze kreten en bangmakerij. Laten wij samen blijven staan voor de waarden die wij belangrijk vinden.”

Lees ook:  Amstelveen gaat asielzoekers ontvangen ‘alsof ze nooit meer weggaan’