Eerste werkzaamheden ‘Bad aan de Poel’ begonnen

De werkzaamheden voor het ‘Bad aan de Poel’ zijn vandaag van start gegaan. Vrachtwagens hebben vanmorgen een lading zand gestort, en daarna rijplaten eroverheen gelegd. Het is de bedoeling dat het zwembad voor de zomervakantie klaar is.

Over de komst van het ‘drijvende zwembad’ zijn de meningen verdeeld. De kosten zijn erg hoog. In eerste instantie zou het totaal zo’n 755.000 euro kosten, alleen is hier gisteren al 75.000 euro bijgekomen.

Lees: Minstens 75.000 euro extra kosten voor zwembad Poel

Ook kunnen er per keer maar 25 personen in het bad, met een gemiddelde zwemtijd van een uur betekent dat 250 zwemmers per dag. Bekijk hieronder ons rekensommetje hoe lang het duurt voordat iedereen er gebruik van kan maken (uitgaande van 40 zon-dagen per jaar). Wij vroegen om de mening van de inwoners: Wel of geen duur zwembad in de Poel?

Lees ook: Bouw drijvend zwembad in de Poel binnenkort van start