Flamencogitarist Eric Vaarzon Morel brengt ode aan Jeroen Bosch in Amstelveen

In 2016 wordt de vijfhonderdste sterfdag van kunstschilder Jeroen Bosch in heel Nederland groots herdacht. Ook flamencogitarist Eric Vaarzon Morel brengt in een indrukwekkend muziektheaterstuk een ode aan deze vijftiende-eeuwse surrealist. Eric Vaarzon Morel presenteert op vrijdag 15 april (20.00 uur, Grote Zaal) in Schouwburg Amstelveen zijn voorstelling APOCALYPS.

Het wonderschone APOCALYPS is geïnspireerd op Het Laatste Oordeel, een van de beroemdste werken van Bosch.
Samen met de wereldberoemde sopraan Claron McFadden, flamencodanseres Raquela Soblechero, acteur en verteller David Lucieer en saxofonist Miguel Martinez brengt Vaarzon Morel het werk met veel (Spaanse) muziek, zang en dans tot leven. Ze gebruiken betoverende beeldspraak bij de beelden van één van Nederlands grootste kunstschilders in hun eigen apocalyps.

Met
Eric Vaarzon Morel (concept, compositie en flamencogitaar),
Claron McFadden (sopraan),
Raquela Soblechero (flamencodans),
Miguel Martinez (saxofoon),
David Lucieer (verteller).

Lees ook: Amstelveense Joyce wint 50.000 euro bij Postcode Loterij Miljoenenjacht